Skor kalle  

Tandsmycke för att förgylla

Smycken är något man kan ha överallt på hela kroppen, även på tänderna. Du kanske har sett flera av dagens artister och rappare:https://www.hant.se/hollywood/madonnas-hemliga-skonhetsingrepp-avslojade-hon-ar-extremt-fafang/4963300 bära tandsmycken eller rent av tänder i guld, men för dig som vill ha ett diskret tandsmycke finns det självklart också. Många tandläkare runt om i landet som erbjuder akut tandvård, i Halmstad eller på andra platser, erbjuder även att sätta på sina kunder ett tandsmycke likväl som andra estetiska tandbehandlingar.

Över hela landet blir smycken på tänderna ett hett fenomen, det hör inte bara akut tandvård i Halmstad mycket om; hela landets tandläkare får in fler och fler förfrågningar om detta. Ett tandsmycke limmas på en tand för att förgylla den men det kan också vara för att dölja en liten skada på tanden. Istället för att betala en dyr porslinsfasad på både den och närliggande tand (annars kan färgerna skilja sig åt om man bara gör en tand) så kan ett enda tandsmycke väga upp. Fråga just din tandläkare om hen är villig att sätta dit ett tandsmycke, kanske nästa gång du är i behov av akut tandvård i Halmstad och har andra frågor gällande din tandhälsa när du ändå är på plats.

Vilka typer av tandsmycken finns det?

Du kan ge bling åt dina tänder på olika sätt – det vanligaste är en slät guldtand men det kan också vara en liten diamant eller ädelsten. Äkta vara kostar givetvis mycket mer än en fejkvariant. Det som är en stor fördel med ett tandsmycke är att det går att sätta fast enkelt och ta bort lika smidigt. Tändernas hälsa eller utseende påverkas inte och vill du byta smycke så går det hur bra som helst.

Det som dock är viktigt att tänka på är att ditt tandsmycke kommer att synas hela tiden, så fort du öppnar munnen. Du vill med andra ord ha ett smycke som du trivs med, som du kan äta med och som du är stolt över att bära. Ett mindre smycke är oftast bättre än ett större.

Gå till en tandläkare

Du ska aldrig limma på ditt tandsmycke på egen hand, då kommer det att lossna. Det krävs ett specifikt lim för att limma på det på tänderna och det säljs inte i vanliga butiker. Du kan alltså inte ta Karlssons klister och limma på själv. Innan tandsmycket fästs så slipar man lite på ytan på tanden, polerar med en syra och fäster sedan smycket med limmet. Det fungerar på liknande sätt som när man sätter på en porslinsfasad. Dock ska fasaden sitta på hela livet, det ska kanske inte ditt tandsmycke.

Be din duktiga tandläkare i Halmstad sätta på ditt smycke eller gör en kul grej på semestern och gå till en tandläkare där du befinner dig.