Skor kalle  

Skor

VäskorVäskor

SmyckenSmycken

Trendiga boots

Det kan vara svårt att hänga med i dagens samhälle och följa alla dessa nya trender som dagligen förekommer. Man vill ju prova allt även om det kan kännas för mycket. Men det är egentligen inte så mycket som du tror, här är några trendiga accessoarer som 2021 har att erbjuda på.

Vi börjar med att kolla på vad det är för trendiga skor som man börjat se lite här och där. Jag säger bara ett ord och fem bokstäver, läder. Läderskor har kommit tillbaka till liv bland alla, även ungdomar, mer specifikt bland kvinnor. Det kan vara från låga läderboots, till Dr. Martens skor, till chunky platåkängor. Däremot chunky boots har blivit väldigt trendigt bland män och kvinnor, detsamma med chunky sneakers. Desto större desto bättre!

Läder har börjat ta över modevärlden återigen, man ser allt oftare läderjackor, läderbyxor, kjolar och nu massa läderboots. I dagens läge har man ersatt en hel del läder mot konstläder, det är både billigare för köpare och vänligt för veganer. Svart läder går ihop med alla färger, blå, röd, vit och till och med gul, men av någon anledning så stylar man allt oftare svart läder med bruna eller beige färgade kläder. Det ser ju både simpelt och snyggt ut. Vit läder har också visat sig oftare, speciellt vita läderboots. Det ser snyggt ut när man känner för att ha på sig en helt svart outfit men man vill i alla fall synas i mörkret.

Jag skulle nog säga att chunky boots tar vinsten den här gången, det passar verkligen alla speciellt om man vet vad man ska styla dem med. Man kan styla chunky boots med sweatpants, kostymbyxor, kjol, klänning och mera. Det finns en hel del, man får helt enkelt gräva fram sin ”mode-sida”. Man har också långsamt ersatt knähöga boots mot knähöga strumpor istället, det passar ju också med chunky boots speciellt om skorna är låga.

Det är självklart att inte alla tycker om läder eller föredrar bara annat och med tanke på att det finns så mycket mer än bara läder så är det okej. Boots med dragkedja har också börjat bli mer populärt, det står dock lite jämt mellan boots med skosnören och boots med bara dragkedja. Sen finns det ju också stretchiga boots som har varken skosnören eller dragkedja, man drar helt enkelt bara in foten och så var man klar. Önskar att de va så lätt att få på sig alla skor på det sättet.

Mode för oss närmare varandra, visar fram våra personligheter och vi ger varandra inspiration till hur vi kan blanda ihop olika stilar i en. Det är därför jag personligen tycker om mode. Det är inte fel att ”vara en i mängden” och det är okej att följa trender.

Skor och färger

Hur många trendiga skor finns det egentligen? Det är inte riktigt det som är frågan, utan frågan är hur många trendiga färger finns det egentligen? När det kommer till skor väljer man oftast neutrala färger eller bara svarta eller vita skor för att det är enklast att styla kläder med. Men idag är det lite mer blandat. Nude färger såsom beige, brun eller creme har nog aldrig varit såhär trendiga som dom blivit idag. Andra färger som blå och röd har dykt upp på vita sneakers, det känns lite som att man har åkt tillbaka i tiden till 80-talets mode.

Skosnörens färger har man också lekt runt med. Reflex skosnören har också blivit trendiga, det ser både snyggt ut och är bra om man går mycket ute på kvällar. Dessa skosnören passar till chunky sneakers i vilken färg som helst. Split färgade skor har också blivit trendigt, till och med för boots och klackar. När det kommer till boots så är det oftast vita och svarta eller vita och beige. När det kommer till skor så är det vanligare att det finns många olika alternativ. Standard färg är däremot svart och vita för sneakers.

Det är så lätt att styla vita skor med kläder för att det passar verkligen till allt, men om man är lite mer våghalsig så kan man försöka styla skor som har exempel baby rosa och vit färg på sig. Det finns tre väldigt simpla klädfärger man kan styla skor som har en annan färg än bara vit. Svart, vit och beige är dom enklaste färgerna som man kan styla skor med. Listan tar nästan aldrig slut för det finns egentligen ingen som säger att du måste ha just den här färgen till den här färgen. Sådant är bara rekommendationer.

Vissa skovarumärken såsom Nike har blivit trendigt bland vuxna fast inte för dom utan för deras små barn. En 2-åring kanske inte har någon åsikt om skorna men det gör definitivt mamma eller pappa. Det ser jätte gulligt ut när man ser skorna i en sådan liten storlek.

Låga klackskor har blivit mer trendiga än skor med lång klack. Det är sandal klackar, specifikt i svart och beige. Dom två färgerna passar så bra ihop och man kan ha dessa skor till vilket tillfälle som helst.

Sneakers

Dom absolut trendigaste skorna för hela 2020 och 2021 är Nike skor. Det finns jätte många olika kategorier inom Nike skor men nu så ska vi bara kolla på deras sneakers kategori. Först och främst så har vi Nike air force 1. Dessa har funnits länge, men av någon anledning blivit mer populära idag. Det är många som designar sina egna Nike skor och anpassat färgerna efter sina egna val.

Nike air force har blivit mycket mer trendigt bland ungdomar, speciellt svart vita och ibland bara vita.

Dom andra skorna på listan är Nike Jordans, specifikt Nike Jordan low. Dessa skor tar nästa vinsten från Nike air force. Dessa skor har blivit trendiga att ha i olika färger, dom mest trendigaste färgerna är blå, röd, grön och ibland en del olika färger på samma sko. Dessa skor är egentligen basketboll skor men som alltid har man lyckats göra det till mode. Nike Jordan low är trendigt bland både män och kvinnor men mestadels ungdomar.

Bortsett från Nike så har vi också Balenciagas chunky skor. Dessa skor är superfina men super dyra, de kan kosta upp till 8 tusen, ändå är de trendiga. Det finns många skor som har samma design som Balenciaga skor och dom är även mycket billigare, så tekniskt sett så är det dessa wannabe-Balenciaga skor som blivit mer trendiga. Hur som helst, Balenciaga skor eller inte så är dessa skor fina och årets trend. Det finns även skosnören som ser ut som Balenciagas kända skosnören, reflex skosnören. Det är enkelt att byta ut skosnören och billigt. Så om du känner för att piffa upp dina skor men vill inte köpa nya, så är det bara att köpa nya skosnören och se hur det kommer se ut.

Årets väskor

Att ha minst en väska är ett måste, speciellt om man gillar att matcha väskan med sin outfit. Men då kommer inte bara en väska att vara tillräckligt, vi ska snabbt gå genom några trendiga väskor.

Väskor som tagit sig till toppen är baguette väskor och de har blivit så sjukt populära. Andra väskor såsom tygväskor och crossbody-väskor har också blivit trendiga. Tygväskor är mer populärt bland ungdomar och det är oftast någon print på väskan eller en text, i vilket fall så är dessa väskor superfina.

Crossbody-väskor är tekniskt sätt bara en axelväska, skillnaden är att den ser snyggast ut om man har den diagonalt över kroppen, exempel, jag sätter den på ena axeln men krossar den över till andra sidan men inte helt utan den ska vila precis bredvid magen. Detta kan man också göra med en midjeväska, fast den sitter precis vid hjärtat istället för magen.

När det kommer till handväskor, baguette väskor eller midjeväskor så har man börjat ersätta väskans remmar mot kedjor. Det ser snyggt ut och man kan även köpa remmar som har kedjor som inte går hela vägen. En annan trendig rem för specifikt midjeväskor är att det går silvriga hål längs hela remmen.

Trendiga färger & material för väskor

När det kommer till vilken färg man kan ha på dessa trendiga väskor så finns det verkligen ingen gräns. Standard färger är svart, vit och beige. Men om man vill testa något nytt finns det verkligen allt, från starka blåa färger till lila pastell färger.

Det finns också olika mönster, tre av dom mest trendigaste mönstren är ko mönster, denim och krokodil mönster.

Ko mönstret är oftast i svart och vit men ibland ser man det i brunt också. Det finns även zebra mönster som är lite finare än ko mönstret men ko mönstret är dock sötare.

Denim väskan är inte direkt ett mönster utan ett material på väskan. Den man ser är oftast blå denim, det som är bra med dessa väskor är att man kan återanvända material och till och med göra dessa väskor själv med hjälp av gamla jeans som man inte använder längre. Ett annat material som blivit trendigt bland baguette väskor och tygväskor är fluffig leopardmönstrad tyg. Det är inte alltid leopardmönster på väskan men det är nästan alltid samma färg vilket är beige.

Och det sista mönstret är krokodil mönster, tillsammans med krokodil mönstret är det oftast läder. Läderväskor är också väldigt populära. Det är inte bara svart läder, det finns också i många olika färger.

Större halsband

Smycken har alltid varit trendiga, även sedan flera tusen år tillbaka. Men nu så ska vi kolla på några smycken som tagit sig till toppen. Kedjesmycken, specifikt halsband har blivit så pass populära att till och med jag personligen kände att jag behövde köpa ett guldigt kedjehalsband. Och nu menar jag inte små söta kedjor, dessa kedjor är väldigt stora. På något sätt så ser det snyggt ut och passar bra till vilken outfit som helst.

Det finns såklart olika storlekar på dessa kedjehalsband och man kan även toppa det med två mindre halsband, beroende på vilken storlek man har på kedjehalsbandet. Har man ett stort halsband så ser det bättre ut om man bara behåller det så men har man ett litet mindre kedjehalsband så ser det snyggt ut om man sätter till en eller två mindre ”vanliga” halsband. Dom två trendigaste färgerna är silver och guld, däremot så är guldhalsband oftare köpta än silver. Det behöver ju såklart inte vara äkta guld eller silver, pläterade smycken funkar också om man vill vara lite sparsam.

Dessa stora kedjehalsband är oftast små i diametern och dem smalare halsbanden hänger längre ner. Det är logiskt att halsbanden ska sitta i den ordningen, eftersom att man får den illusionen av att halsbanden blir större och större. Därför ska den större sitta längre upp och det mindre halsbandet längre ner. Dessa mindre halsband har inte riktigt någon specifik trendig stil, utan man kan ta vilket halsband som helst så länge färgerna matchar och man tycker att det ser bra ut.

Glansiga smycken

Nu lämnar vi halsbanden för en stund och kommer fram till de andra kända smyckena, vilket är ringar. Att ha mer än bara en ring på fingrarna är dagens trend. Precis som med halsbanden, så är guld mer känt att ha.

Det är både män och kvinnor som följer denna trenden, skillnaden är att männen har större ringar medan kvinnor har lite mer varierat. Och när jag säger ringar menar jag inte bara ringar som man kan ha på fingrarna, jag snackar även om örhängen. Små hoops örhängen har blivit trendigt överallt. Det är lite jämt mellan hur många de är som väljer silver eller guld men guldörhängen leder än så länge. De kan vara väldigt små i diametern men lite tjockare i tjockleken.

Har man piercat mer än två hål i båda öronen så kan denna trend vara bra för en. Vet man inte vad för örhängen man vill sätta in så testa dessa hoops. Du behöver bara hoops i olika storlekar och sen så var det klart. Denna trend har funnits länge, fast för några år sedan så var det trendigt att diametern på örhängen skulle vara stora. Hoops örhängen och ringar kommer alltid att vara trendiga, speciellt hoops. Det passar dig vilken ålder du än är i.

Leyla7rashid@gmail.com

Om du har några frågor så kontakta gärna oss via denna mejl.

Trendiga accessoarer 2021Trendiga accessoarer 2021