Skor kalle  

Anpassa dina accessoarer efter din kropp

Att ha snygga accessoarer är viktigt. Men det är också viktigt att tänka på vilken typ av accessoarer du använder och hur de korrelerar med hur din kropp ser ut och fungerar. Det handlar inte bara om att framhäva dina bästa sidor, utan också till viss del om att inte skada dig. I den här artikeln går vi igenom några olika typer av vanliga accessoarer och hur de samspelar med olika typer av kroppar.

 

Halsband

Halsband är väldigt inne just nu, och de får gärna vara stora och ta mycket plats. Det här är dock en trend som inte är för alla. Generellt sett gäller att ju större kropp, desto större halsband. Om du är liten och späd blir ett tunnare halsband ofta snyggare, medan den som naturligt är lite kraftigare, eller kanske skaffat ett par snygga bröstimplantat, med fördel kan investera i ett halsband med stora ringar eller liknande.

Skor

Skor är en av de enklaste och vanligaste accessoarerna. Det är ett plagg som kan varieras i oändlighet och oavsett hur du ser ut eller vilken outfit du ska matcha dem med kan du hitta något snyggt. Tänk dock på att fel val av skor gör att risken för att du skadar dig ökar kraftigt. Det gäller särskilt för högklackade skor där många kvinnovader och hälsenor blivit utslitna på grund av det här snygga plagget. Om du går i högklackat eller i flip-flops, se alltid till att ha med dig ett par ombytesskor. Gärna ett par bekväma sneakers som klarar de flesta underlag.

Bälten

Ett bälte fyller i grunden ett praktiskt behov. Det håller upp din benklädnad och skyddar dig från potentiellt pinsamma situationer. Men ett bälte är också en viktig accessoar där du med dess hjälp kan liva upp en tråkig och formell outfit. Jobba gärna med färg, mönster och form i bälten, oavsett om du bara har det för dekoration eller om du har det för att få byxorna att sitta på plats.

Tänk på att ett bredare bälte alltid kommer framhäva din kroppsform extra mycket. En smal person kommer se smalare ut, och en kraftig person kommer se kraftigare ut. Vi är givetvis kroppspositiva, men vet också att många helst klär sig på ett sätt som framhäver de sidor de tycker bäst om med sig själva. Så det är bra att veta hur detta fungerar för att du ska kunna klä dig på ett sätt som gör att du trivs i din kropp och dina kläder.

Huvudbonader

Huvudbonader, särskilt hattar, är alltid svåra. Det finns många människor som tycker att de absolut inte passar i hatt. De har ofta rätt, för hatt handlar i de flesta fall mer om att ha självförtroendet att på ett självklart sätt kunna bära upp den snarare än om din kroppsform. Din ansiktsform har dock viss betydelse för sannolikheten att du ska passa i hatt. En person med ett ovalt ansikte passar till exempel i de flesta hattar, medan de som inte har det behöver välja en hatt efter ansiktsform. Ett generellt hatt-råd är att inte beställa en online, utan alltid testa i butik innan du köper en.