Skor kalle  

Skapa en look som du trivs med

Även om många vill följa trender är det också viktigt att du har en stil du trivs med, och att du mår bra i din egen kropp. För dig som har problem med en för stor byst finns det hjälp att få, samtidigt som du då enklare kan bära din klädstil tillsammans med de accessoarer du önskar. Det viktigaste är att du mår bra, inte att du lever upp till samhällets ideal och krav.

Hos Akademikliniken kan du få hjälp med bröstförminskning som utförs av auktoriserade och legitimerade plastikkirurger med lång erfarenhet. Om din byst känns för stor när du tränar eller om du har värk i axlar och rygg kan en bröstförminskning underlätta stort. Här kan du också utföra ett bröstlyft och förminskning samtidigt.

Trolla fram rätt kroppsfigur

Att klä bort ett par kilo är inte så svårt. Med en kurvig figur kan du använda en snygg skjortblus eller en figurvänlig topp som du matchar med en kjol med markerad midja. Välj en kjol som slutar lite nedanför knät och lägg till ett skärp i midjan, så ser både stuss och mage mindre ut tack vare kjolens vidd. Om du i stället har en rak kroppsform kan du använda en a-linjeformad klänning som går nedanför knät för att undvika att ge ett ”avhugget” intryck. Lägg till svarta strumpor och skor om du har en svart nederdel så ger det en hel, monokrom linje.

Med bra underkläder kan du lyfta bysten genom att dra i bh-banden. Du kan också lägga till controltop-strumpor som är tre storlekar större och fastnar under bysten. Beroende på din egen stil kan du välja en monokrom färgställning eller väldigt färgglatt. Folkloristiska klänningar kan vara smickrande för figuren, särskilt långa och skurna under bysten. För accessoarer, lägg till halsband och armband i flera rader.

Matcha med smink och accessoarer

För att komma till din fulla rätt kan du också satsa på en klädsam frisyr och matcha kläderna med ett par originella glasögon. Du behöver inte alltid ha högklackat, om du vill klä dig mer bekvämt kan du ha ett par snygga gympaskor eller skor med lagom klack. Använd inte små stövletter när du bär kjol då det ”klipper av” benen. Med enhetliga färger eller kläder ton i ton ser du smalare och längre ut. Väljer du i stället olika färger på över- och underdel samt skor och strumpbyxor ser kroppen kortare ut. Om du vill se smalare ut är det också bra att välja kläder som följer din kroppsform och inte alltför stora och lösa plagg.