Skor kalle  

Smycken – viktigaste assesoaren

Mode i all ära – snyggt, trendigt, stilfullt, provocerande, vackert eller rent ut sagt fult. Smaken är som baken delad. Mode är alltid ett uttryck från designers som vi antingen älskar eller avskyr. Oavsett vilket är mode till för att ge inspiration och vi är faktiskt våra egna modedesigners. Valet av de kläder vi väljer att köpa är design som tilltalar oss vare sig det handlar om kläder för jobbet, kläder för fritiden eller festen.

 

Mode kommer och går men smycken består. Den viktigaste accessoaren är smycken. Vi använder smycken till vardags, arbetet, bröllop, bjudningar och festen. Våra val av smycken är högst personliga och kommer att förhöja vårt utseende. Smycken kan vara tillverkade i silver eller guld, vackra pärlor samt ädelstenar eller halvädelstenar.

Ordet ”smycke” betyder prydnad och detta ord dök upp i svenska språket redan under 1500-talet. Det äldsta smycket i världen hittades i Sydafrika och är troligtvis runt 75 000 år gammalt. Smycken har funnits betydligt längre i mänsklighetens historia som accessoar än handväskor och skor har. Vintage- och retrosmycken är unika och många bär på en alldeles egen historia. Det innebär att du kan välja smycken som tilltalar just dig och din personliga smak samtidigt som du kan vara säker på att de kommer att bli en del av en egen stil som andra inte kan kopiera.

Det finns flera företag och smyckestillverkare som är villiga att ta beställningar för att skapa speciella smycken såsom berlocker, örhängen, armband och halsband. Det kan kosta en slant men du kommer att få ett smycke som är unikt och helt i din smak. För att smycken ska kunna skina när du använder dem behöver du ta hand om din hud. Exempelvis Hudoteket är experter på skönhetsvård och hudvård. Hos hudoteket.se kommer du att hitta ett brett sortiment av hudvårdsprodukter av hög kvalitet till bra pris. Här kan du handla tryggt och säkert med fri frakt, snabba leveranser och personlig service. Dessutom erbjuder Hudoteket sina kunder kampanjer, prisvärda erbjudanden och givetvis nyheter varje vecka.

Att tillverka egna smycken är både enkelt, roligt och inspirerande. Du kan skapa smycken av kvalitetsprodukter såsom tidlösa pärlor i alla storlekar, former och färger. Ädelstenar och halvädelstenar skapar fantastiska halsband och armband. Alla tillbehör såsom lås, örhängeskrokar, tråd och verktyg finns att köpa online. Att tillverka smycken är inte bara en inspirerande och rolig hobby utan kan även bli lönsamt om andra vill köpa dina smycken. För dig som vill lära dig mer och tillverka smycken mer professionellt finns kurser som du kan delta i.

Smycken är den mest uppskattade accessoaren oavsett om de är nya, ärvda, egentillverkade, vintage eller second hand. Mode handlar i slutändan om din egen personliga stil och smak. Pricken över i:et är alltid de smycken som du använder som accessoar till din personliga stil.